Kako do nas

Hvar je povezan brodovima s kopnom unutar splitskog okružja i to trajektnim linijama:

Split - Stari Grad - 2 sata
Drvenik - Sućuraj - 30 min
Rijeka – Stari Grad - 10 sati
Pescara-StariGrad-Split
Ancona-Stari Grad-Split

Katamaranska veza :
Split-Jelsa
Split-Hvar

U vrijeme ljetnih mjeseci, trajektne veze s otocima su pojačane, a ljetni raspored vožnje vrijedi od 31. svibnja do 28. rujna.

Jadrolinija je glavna hrvatska brodarska kompanija koja drži glavne trajektne i brodske linije u Hrvatskoj. Informacije o rasporedu brodova i cijene karata mogu se pronaći na www.jadrolinija.hr ili na kontakt telefonu +385 (21) 338- 333.

Tvrtka SEM hidrobrodom vozi na liniji Ancona-Hvar, više o rasporedu na njihovim stranicama www.sem-marina.hr/

Postoje dvije trajektne luke za prihvat automobila na otoku Hvaru, Stari Grad i Sućuraj. Glavna trajektna luka od koje se dolazi do Hvara je Split. Do Splita se može doći na razne načine, automobilom, vlakom, avionom, brodom.
Starogradska luka ima vezu sa Splitom i bliža je te vožnja do Jagodne traje 30 minuta,  cesta prolazi predivnom južnom stranom otoka. Od Starog Grada se ide prema  mjestu Jelsa, na raskršću prije Jelse prati se putokaz za Sv. Nedjelju, Ivandolac i Zavalu, prolazi se kroz dugačak Tunel i dolazi na južnu stranu otoka. Prolazi se skretanje za Zavalu, mjesto Ivandolac, zatim mjesto Bojanić Bad, i kod prometnog znaka JAGODNA, skreće se nizbrdo do prve kuće s lijeve strane te ceste koja vodi prema moru.

Luka u Sućurju ima vezu s Drvenikom na kopnu i udaljenija je od Zavale jer se nalazi na drugoj strani otoka. Ipak ova komunikacija štedi vrijeme turistima koji dolaze iz smjera Dubrovnika, i koji se ne vole dugo voziti trajektom. Tim putem se dolazi do Jelse(50 min) i dalje se prate putokazi kako je gore navedeno. Vožnja od Jelse do Jagodne traje oko 20 minuta.

Parkiralište se nalazi odmah u sklopu Pansiona Matijević.

Benzinska pumpna postaja za automobile i brodove nalazi se u Jelsi i Vrboskoj.